Rijeka, Kroatien

Fantastiske natur- og kulturoplevelser

Istriens Højdepunkter
Fantastiske natur- og kulturoplevelser med dansk rejseleder. Med ophold i badebyen Rabac på Istriens østkyst tager vi på spændende udflugter til Opatija med historiske herskabshuse, middelalderbyen Mošćenice, halvøens hovedby Pula og den maleriske kystby Rovinj. Vi smager desuden på lokale delikates-
ser og tager på bådudflugt til øen Cres i Kvarnerbugten.
Opatija 
8 dage i Opatija med udflugter og dansk rejseleder. Vi bor på et skønt hotel lige ved vandet i den smukke by Opatija og oplever en række af Kroatiens højdepunkter. Vi tager på en skøn sejltur i Kvarnerbugten og på udflugt på Istrien, hvor vi oplever kystbyerne Rovinj og Porec og smager på de lokale vine. Vi kan også se frem til enestående naturoplevelser i den verdensberømte naturpark Plitvice og i de berømte grotter i Postojna i Slovenien inden vi på hjemrejsedagen oplever Rijeka.

Adriaterhavskysten
Efter ankomsten til Rijeka starter vi vores tur langs den smukke Adriaterhavskyst med en overnatning i kystbyen Cricvenica. Vi lægger vejen forbi Nikola Tesla-museet i Smiljan inden vi slår os ned i Biograd na Moru, som betyder “den hvide by ved havet”. Herfra tager vi på udflugter til de smukke historiske byer Split og Trogir, samt til nationalparken Krka med de mange vandfald samt frilandsmuseet Etnoland. Vi skal desuden opleve den gamle hovedstad Zadar og når vi igen sætter kursen nordpå kan vi se frem til en overnatning på Krk, som kaldes “den gyldne ø”. 

Krk – den gyldne ø
Kroatien er berømt for sine smukke historiske byer og for de mange betagende kyststrækninger langs Adriaterhavets klare vand. Øen Krk i Kvarnerbugten er indbegrebet af kroatisk naturskønhed og atmosfære – tag med og se det med egne øjne! Turen inkluderer ophold på et dejligt hotel lige ned til vandet i Baska på den sydlige del af Krk samt spændende udflugter med erfaren dansk rejseleder. Udflugterne inkluderer en ørundtur med frokost og vinsmagning i byen Vrbnik, en tur til fastlandets kystbyer Senj og Crikvenice samt to sejlture i Kvarnerbugten.

Opatija og krydstogt i Kvarnerbugten
Vi tilbringer 2 nætter på de nyrenoverede Hotel Istra, som ligger lige ned til vandet i den mondæne kystby Opatija i Adriaterhavets nordlige ende. Aristokratiet og de kongelige flokkedes allerede i 1800-tallet hertil for at nyde de enestående omgivelser og det skønne klima. De øvrige 5 nætter tilbringer vi på et dejligt 4-stjernet motorskib. Her bliver der rig lejlighed til at slappe af ombord og bade i det krystalklare vand, som Kroatien er berømt for. Der er anløb på øerne Krk, Rab, Mali Losinj og Cres og på alle øer er der god tid til at gå på opdagelse i de stemningsfulde historiske byer og smage på de lokale specialiteter.