Napoli, Italien

REJS MED NILLES REJSER

Temperamentsfulde storbyer og idylliske landsbyer. Stejle bjerge og gyldne sandstrande. Kaotisk og samtidig i perfekt balance. Syditalien er fuld af kontraster! Glæd dig til Verdens smukkeste kyst, Amalfikysten, vulkanøen Ischia og støvlehælen, Apulien med den imponerende huleby Matera.   

Flyv med Nilles og Great Dane Airlines direkte til Napoli fra Aalborg i maj, juni, september og oktober.

REJS MED RISSKOV REJSER

Er der ét område i Italien, der er indbegrebet af skønhed, så er det Amalfikysten! Denne sydlige del af landet er charmerende og fuld af kontraster i natur og landskaber. De små landsbyer hænger bogstaveligt talt på stejle klippesider, og kysten byder på eventyrlige udsigter over det azurblå hav.

Lidt længere oppe i bjergene finder man Ravello, som er smukt placeret med udsigt over Amalfikysten og Middelhavet, hvilket man blandt andet kan nyde fra de uendelige terrasser i de berømte villaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone. For 2.000 år siden begravede vulkanen Vesuv den romerske by Pompeji i aske, og i dag kan man gå på kraterkanten og se ned i dybet. I Salerno-området er det oplagt at besøge oldtidstemplerne i Paestum og smage den saftige bøffelmozzarella, som området er kendt for. Og i farverige Napoli kan du gå på oplevelse i det pulserende, italienske byliv.

Oplev en side af Italien, som mange endnu ikke har opdaget! Her har utallige kulturer sat deres spor i form af et næsten uudtømmeligt skatkammer af arkitektur som f.eks. de charmerende hvide byer, imponerende kirker og magiske borge, og ikke mindst de unikke trullihuse med de kegleformede tage, der pryder landskabet som klynger af sneglehuse.

Og så er der den lange kystlinje ud til Adriaterhavet, der udgør hælen i den italienske støvle og hulerne i Matera, hvor man mener, at der har boet mennesker i 9.000 år. I universitetsbyen Bari, baroktidens Lecce og den hvide by Locorotondo får man virkelig syn for Syditaliens særlige arkitektur, og naturen frister med skønne strande, øde klipper og bølgende landskaber.

Klemt inde mellem Det Tyrrhenske Hav og Det Ioniske Hav rejser Calabriens bjergrige landskab sig af det smaragdblå vand. Her venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer. Man kan derfor undre sig over, at det indtil nu tilsyneladende kun er italienerne, som rigtigt har fået øjnene op for området, der med sine sagnomspundne historier, autentiske køkken og et dramatisk uspoleret landskab tager sine besøgende med på en rejse tilbage i tiden.

Her kan du opleve det UNESCO-anerkendte kloster i Padula, historiske Crotone og klippebyen Tropea, der anses som et af de smukkeste steder i Calabrien. I Scilla kan du få historien om det legendariske havuhyre Scylla og se den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden. Glæd dig også til at besøge regionens hovedstad Reggio Calabria og De Æoliske Øer, som bobler af seismisk aktivitet og imponerer med dramatiske klippelandskaber.

Sorrentohalvøen er indbegrebet af skønhed og derfor helt velfortjent også en af Italiens mest populære destinationer. Sorrento har masser at byde på med sin tusinde år lange historie, sine utallige citronplantager og sine maleriske udsigter over Napolibugten.

På den skønne ø Sicilien får du virkelig en bid af det uspolerede og autentiske Italien, og de historiske præg fra fønikerne, grækerne, romerne, araberne og normannerne kan tydeligt ses i bybilledet. Der er dømt ægte ”Godfather”-stemning i bjerglandsbyerne Savoca og Forza d’Argo, hvor flere lokationer og kirker har lagt kulisse til storfilmene om ”The Godfather”. I Napoli og Palermo er der dømt ægte, syditaliensk storbystemning, og mødet med den majestætiske vulkan Etna giver kuldegysninger og forundring over naturens kræfter.  

På denne rundrejse til den pittoreske vulkanø Ischia perler de betagende udsigter frem uanset hvilken retning, man kigger hen. Fordelt rundt omkring på øen er der antikke romerske bade, hvor man den dag i dag stadig har mulighed for at pleje sin krop med det lune vand. Ischia er ”lillebror” til den mere kendte ø Capri, som vi også lægger vejen forbi på rejsen. Vi sejler også til Procida, der med sin uspolerede natur og maleriske småbyer har dannet kulisse for utallige film. Rejsen går også til hektiske Napoli, som længe har været overset som en af de smukkeste og mest kulturrige byer i Italien.

I den betagende region Abruzzo i Italien forener havet og bjergene sig om smukke naturoplevelser overalt. Her vil du opleve dramatiske bjerglandskaber og medrivende historie og tage himmelske mundfulde af områdets traditionsrige gastronomiske univers. Vi tager med en dygtig lokal trøffelekspert, Marino, og hans hunde ud for at finde Abruzzos sorte guld. I Pescara- bakkerne besøger vi en olivenmølle og ser, hvordan presseriet fungerer, hører om gårdens historie og smager på gårdens lækre olivenprodukter. I Sulmona besøger vi den lokale osteproduktion, og på vejen mod L’Aquila lægger vi vejen forbi en lille safranproduktion.

Vil du selv stå for rejsen? Du kan booke flybilletter direkte fra Aalborg og Billund til Napoli.

REJS MED GISLEV REJSER

Campania er en af de mest besøgte regioner i Italien. Her finder du Amalfikysten med sin naturlige skønhed, lodrette klipper og maleriske byer. Kongebyen Napoli ligger smukt i bugten af samme navn og vulkanen Vesuv troner i baggrunden. Gislevs hyggelige hotel ligger på en klippe med enestående udsigt i den charmerende by Vico Equense. En by, der indbyder til at gå på opdagelse, nyde stemningen samt prøve de velsmagende pizzaer i metermål, som området er så kendt for.

Sorrento er en syditaliensk perle omgivet af majestætiske bjerge, dybe dale, appelsin- og citrontræer, olivenlunde samt vinmarker. I byen kan du gå på opdagelse i de små historiske gader fyldt med hyggelige caféer og butikker med lokale specialiteter. På Gislevs hotel bliver du forkælet med retter fra det stolte syditalienske køkken, og kan både slappe af, nyde Middelhavets klare vand samt opleve områdets mange seværdigheder.

Rom og Sorrento er en enestående kombination af storby og Syditaliens fantastiske kystlinje. Italiens hovedstad er et skattekammer af oplevelser og her kan du dvæle ved historien, nyde arkitekturen, storheden og stemningen. Med god grund rejser besøgende fra hele verdenen til Rom for at se seværdigheder som Peterskirken, Colosseum og Den Spanske Trappe. Kontrasten til det pulserende byliv er den fortryllende kyst ved Napolibugten. Vi besøger Pompei med den interessante historie, den maleriske Amalfikyst og du får mulighed for at opleve kejsernes ø Capri.

Ischia kaldes i folkemunde for Isola Verde som betyder Den Grønne Ø. Den frodige syditalienske vulkanø har smukke subtropiske haver, gyldne sandstrande og charmerende småbyer. Derudover er den kendt for deres helsebringende kurbade og varme kilder. Øen har også et rigt handelsliv med et dejligt havnemiljø og historiske bygninger.

Apulien er kendt for sine store seværdigheder som er optaget på UNESCOS Verdensarvsliste. Her kan du opleve Trullibyen Alberobello, Barokkens by Lecce og selvfølgelig Matera der er kendt for sine huleboliger. Denne Syditalienske perle byder også på kulinariske oplevelser og dejlig vin – regionen er nemlig kendt som Italiens store spisekammer.